سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
محمود مسگری

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: این هشدار را می‌دهیم که بافت فرهنگی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) دچار مشکل شده و در برخی شوارع بیش از ۸۰ درصد ساکنین غیرایرانی با فرهنگ‌های مختلف ساکن بوده که نظارتی هم بر اسکان آنان وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، محمود مسگری با اشاره به اینکه شهر مقدس قم قطب گردشگری مذهبی بوده و حرم مطهر حضرت معصومه(س) نگین آن است، اظهار داشت: در گذشته کنار حرم مطهر بافت فرهنگی فاخری وجود داشته و علما، تجار و بازاریان در اطراف حرم زندگی می‌کردند.

وی با بیان اینکه با توجه به فقر مراکز اقامتی در شهر مقدس قم مقرر شد برای رفع این نقیصه مراکز اقامتی اطراف حرم ساخته شود ولی متأسفانه حریمی که برای حرم مطهر در نظر گرفته‌شده بود رعایت نشد، افزود: همچنین اعلام بافت تاریخی کردن ۳۱۵ هکتار از منطقه اطراف حرم باعث شد ساخت‌وساز مراکز فاخر اقامتی با کندی مواجه شود و منازل این منطقه یکی پس از دیگری از سکنه خالی و برای اسکان زائرین مخصوصاً غیرایرانی ها به کار رود که در شأن زائران نبوده و نیست.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم با تأکید بر اینکه اسکان زائران در این منازل شخصی مشکلات غیر فرهنگی زیادی داشته که باعث شد در سال ۸۵ به برخی از آن‌ها مجوزهایی داده شود تا زیرپوشش اماکن نیروی انتظامی اقدام به اسکان کنند، گفت: متأسفانه شاهد هستیم که بافت تاریخی و فرسوده اطراف حرم از سکنه بومی خالی‌شده و اتباع کشورهای مختلف بدون هیچ نظارتی اسکان داده می‌شوند.

وی اضافه کرد: این هشدار را می‌دهیم که بافت فرهنگی اطراف حرم دچار مشکل شده و در برخی شوارع بیش از ۸۰ درصد ساکنین غیرایرانی با فرهنگ‌های مختلف بوده که نظارتی هم بر اسکان آنان نیست و باید برای این وضعیت فکری عاجل کرد.

وی با بیان اینکه استانداری باید برای احیای بافت تاریخی و جدا کردن بافت فرسوده که ارزش تاریخی ندارد را در دست اقدام جدی قرار دهد، گفت: باید مجوزها و مشوق‌هایی برای ساکنین بومی این منطقه در نظر گرفته شود تا با ساخت‌وسازهای جدید بازگشت ساکنین بومی به اطراف حرم را داشته باشیم.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: دستگاه‌های فرهنگی و امنیتی باید به این موضوع ورود کنند تا هر چه سریع‌تر این معضل را در شهر مقدس قم رفع کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha